Mads Heindorf smykker

South Sea perler
Der findes to typer af South Sea perlemuslingen (Pinctada Maxima); den sølvlæbede og den guldlæbede. Den sølvlæbede perlemusling skaber perler i nuancerne hvid, sølvhvid, rosahvid og creme, hvor perlerne fra den guldlæbede perlemusling har nuancerne creme, gul og guld.
Oprindelseslandene for South Sea Perlen er varierende efter farven idet de smukkeste hvide kommer fra Australien og de gyldne fra enten Indonesien, Philippinerne eller Burma. Kvaliteten fra Australien er stabil idet dyrkningen er strængt reguleret af staten. I de andre perledyrkende lande kan forholdende variere noget og vi sætter derfor en ære i at forhandle perler, hvis oprindelse er kendt.

Værdien af South Sea perler er udover de gængse faktorer som kvalitet, størrelse og form også afhængig af farven. Med de flotteste hvide og rosahvide til de dybeste gold som de mest værdifulde. 
Formerne varierer fra barok og semi-barok med enkelte former med et hummoristisk touch som de meget flade knap formede og snurretoppene til de flotte dråber og de perfekte runde.

Størrelserne går typisk fra 9-18 mm med enkelte perler over 20 mm...

South Sea Perler

Mads Heindorf Jewellery | Gothersgade 105 | Copenhagen | +45 20 20 21 91 | info@madsheindorf.de