Mads Heindorf smykker

Perledyrkning
Omend der er tale om perledyrkning, er en kultur perle stadig et fuldstændigt naturligt produkt. Det er muslingen selv, som i naturlige omgivelser, danner perlemor omkring et fremmedlegeme. skridtet fra en Natur- til Kultur Perler består i, at perlemorsprocessen er fremskyndet af mennesket ved placeringen af en lille perlemors kugle i muslingens bløddele.

Perledyrkning i Fransk Polynesien
Dyrkningsmetoderne kan variere lidt fra art til art, men for Tahiti Kultur Perler tager det genneralt 5 år for muslingen af frembringe den første perle. Dette, da muslingen må være ca 3 år før den er klar til podning. I podningsprocessen indsættes en lille kerne, også skabt af organisk materiale, nemlig perlemoren fra en ferskvandsmusling som dyrkes i Mississippifloden i USA. Sammen med denne kugle, implanteres et lille stykke væv, hviket er grundelementerne for perlemorsprocessen. 
Perlen ligger i omkring to år, hvorefter, om kvaliteten er god, det vil være muligt at lave endnu en perle. Der vil altid kun være een perle af gangen i muslingen. Tilgengæld kan en sund musling lave tre perler i sit liv. Dette betyder dog, at de store perler i alt er næsten ti år undervejs, hvilket forklarer den høje værdi af disse perler. 
I den 2-årige periode hvor perlen vokser, er muslingen under kontinuerlig observation for at have de mest optimale leveforhold m.h.t. ilt og fødetilførsel i lagunerne. Der er derfor tale om en naturafhængig og derfor naturvenlig dyrkning. Jo renere vandforhold vi har, jo smykkere perler. Så naturen belønner os i sandhed om vi tager vel vare på den. 

 

Perledyrkning, Mads Heindorf     Perledyrkning, Mads Heindorf     Perledyrkning, Mads Heindorf

Mads Heindorf Jewellery | Gothersgade 105 | Copenhagen | +45 20 20 21 91 | info@madsheindorf.de