Mads Heindorf smykker

Den Røde Koral

 

Koral har fascineret mennesker gennem årtusinder ved sin skønhed og sine intense farvespektre, som spænder over 8-10 rødlige nuancer. Den er fundet helt tilbage til sumerisk tid 4000 år fvt. Gennem årtusinder har koral været anvendt i smykkekunsten fra den enkle udskæring til det stærkt raffinerede arbejde som ses i f.eks. caméudskæringer - men også til skulpturelle arbejder stærkt ladet med symbolsk betydning som madonnaudskæringer, Buddhaer, mytologiske motiver som slanger, skarabæer mv.

 

Koralsmykke

 

Den røde middelhavskoral bevægede sig fra 1500 tallet ad samme vej som silken og krydderierne nemlig ad Silkevejen og blev brugt som betalingsmiddel til Orientens købmænd.

I dag hentes og forarbejdes koral i de samme byer og områder på Sicilien og ved Napolibugten som for 500-600 år siden. Der er med andre ord tale om stærke traditioner indenfor håndværket.

 

Koralgren

 

Korallen hentes op fra havets bund på omkring 100 meters dybde af specialuddannede dykkere, så vejen fra det store dyk til det færdige smykke er lang og farefuld. Mængden af råkoral reguleres ved særlig lovgivning på området, så man sikrer at bestanden bevares og vi dermed fortsat kan nyde dette helt unikke produkt.

 

Koral benævnes også "lille træ". Det vokser på klippestykker under vandet i omkring 60-120 meters dybde. "Træet" opbygges af polypdyr, og det er dette træ eller denne grenformede struktur, som vi kalder koral.

 

Koral

 

Det Koral vi arbejder med hos Mads Heindorf Jewellery, er importeret ædelkoral af typen rød middelhavskoral. Denne røde koral med fagnavnet "corallium rubrum" - også kaldet "det røde koral" - hentes primært i havet omkring italiens kyster især ved Sardinien. Her hentes den op fra store dybder af dykkere med særlig tilladelse og autorisation.

 Koralsmykker

 

Korallen er fuldt ud lovlig, og er IKKE omfattet af Washingtonkonventionens bestemmelser, hvad mange fejlagtigt har troet. Dette er bekræftet af Skov- og naturstyrelsen. Til gengæld er den strengt reguleret og beskyttet af de regionale myndigheder.

 

 

Tak til Lise Lund Koral for koralinformation

Mads Heindorf Jewellery | Gothersgade 105 | København | 20 20 21 91 | info@madsheindorf.dk